PROFILERING AV SKRIDSKOR inte klar

Profilering av skridskor är ett hett ämne just nu, men det kan också vara svårt att navigera i. Därför har vi skapat den här

Profilering av skridskor handlar om att anpassa bladets kontur för att skapa specialiserade prestandafördelar. En liten förändring av bladet kan göra stor skillnad på isen.
Profilerade blad tar dig snabbare till pucken. De ökar smidigheten för att skapa separation från dina motståndare, och de lägger till den balans som behövs för att verkligen kontrollera din skiva.

Anpassade profiler har blivit otroligt sofistikerade och exakta.
Vi vet att vår balans och vikt skiftar från ett område av bladet till ett annat när vi trycker av, när vi ändrar riktning, när vi åker skridskor i toppfart eller när vi åker bakåt. Prosharp-profiler kombinerar olika kurvor över nyckelzoner av dina blad för att skapa den perfekta mängden kontakt med isen för varje aspekt av din skridskoåkning.

Oavsett om du precis har börjat med ishockey eller spelar professionellt så ger profilering av dina blad dig en bättre upplevelse på isen, samt en större möjlighet att förbättra ditt spel.

VILKEN PROFIL SKA JAG VÄLJA?

Kolla på denna videon som Bauer Prosharp har gjort, den förklarar närmre om vilken profil du ska välja.

SINGELRADIER

Singelradieprofiler är utformade med en radie över bladet. De är designade för att förbättra antingen hastighet, acceleration, rörlighet eller stabilitet.
10ft är en standardprofil. Det här är den typen av profil som kommer på Bauer-bladen när du köper dina skridskor.

En av de vanligaste radierna att ha gjort på din Single Radius Profile är å andra sidan 13 fot (även kallad ''Foppa''). Det ger spelaren en allsidig skridskoupplevelse.

 

Single Radius 13 fot är en riktigt bra profil att börja med om du ska testa en profil för första gången. Peter Forsberg (om du kommer ihåg honom) spelade med den här profilen under hela sin karriär.

TRIPPELRADIER

Trippelradieprofiler är designade med tre olika radier för att förbättra accelerationen, ge snabbare svängar och ordentlig stabilitet för att hjälpa till att undkomma motståndare. Prosharp rekommenderar Zuperior-profiler för spelare som vill ha extra fart. Perfekt för vingar som vill accelerera snabbt med perfekt stabilitet. Utmärkt val för spelare som älskar att spela i de små områdena på isen.

 

Spelare som använder denna profil är MItch Marner, Brad Marchand, Anders Lee och Matthew Barzal.

QUAD PROFILER

Quad-profiler är designade med fyra olika radier strategiskt placerade på samma blad för att ge perfekt bladkontakt med isen i ALLA situationer. Varje sektion av bladet har en radie som är optimerad för dess specifika användning. Bladets framsida har en mindre radie för att främja snabba steg under acceleration. Nästa radie är optimerad för rörlighet. Mitten av bladet har en något längre radie för hastighet och glid. Baksidan av bladet har en större radie för stabilitet.
Prosharp rekommenderar en quad-profil för spelare som behöver täcka mycket is. Det är den idealiska profilen för centrar och försvar. Du kommer att känna dig balanserad på dina skridskor när du går över från glidning till maxåkning. Denna profil maximerar hela skenans längd.

Anmärkningsbara spelare som använder Quad-profil är Elias Pettersson, Quinn Hughes och John Tavares

Se videon nedanför när Elias Pettersson testar Quad-profilen.

ELLIPSE PROFIL

Prosharp ELLIPSE släpptes redan 2020. De nya profilerna revolutionerar profilering genom att överföra formen av en ellips till bladet. Detta är ett paradigmskifte där vi går från radieprofilering, som introducerades i slutet av 80-talet, till ellipsprofilering. Fokus ligger på att ge spelaren den mest DYNAMISKA och SÖMLÖSA skridskoupplevelsen som möjligt. Kombinera maximal POWER med AGILITY! Nyckelfunktionen är profilernas sömlöshet. Detta ger spelaren känslan av att de alltid har den optimala iskontakten för varje åtgärd på isen


DET BÄSTA SÄTTET ATT HITTA DIN SKIDSKÅKINGSPROFIL

I SAMARBETE MED BAUER PROSHARP HAR VI LATT GJORT VÅRA EGNA TESTKIT MED OLIKA PROFILER SOM DU KAN TA HEM OCH TESTA FÖR TRÄNING ELLER FRI ÅKNING.

Kom förbi butiken och ta hem ett testkit bestående av 3 olika profiler för din storlek skridsko så att du kan prova dem under träning eller friåkning. De 3 uppsättningarna blad med olika profiler är numrerade, men vi har inte angett namnet på profilen. På så sätt tvingar vi dig att känna efter, utan att bli påverkad av någon information om de olika profilerna innan.

Praktisk info
Du betalar en deposition på 700 SEK, som du får tillbaka när du lämnar tillbaka profiluppsättningen.
Du lånar setet i 4 dagar, därefter måste du lämna tillbaka det.